Monday, May 2, 2011

 11:23 PM   Anonymous   ,    No comments
Assalamualaikumwarahmatullahiwabrakatuh. Beberapa ketika tidak update blog ini. Alhamdulillah Allah s.w.t dah pulihkan sepenuhnya tubuh badan ini. Moga-moga dengan hilangnya sakit tu, hilang jugalah dosa-dosa ku yang diizinkanNya. Amin~

Well, sekarang ni selalu jer dengar pasal NKRA, GTP and ETP. Semua idea ini dilancarkan agar dapat mewujudkan a better Malaysia. Yeah,.. bagus kan a better Malaysia. Baca jer langkah-langkah yang ada dalam idea tu, rasa bangga sangat. I felt proud. Proud because ada orang-orang yang bijak berfikir dalam negara ni. Haha, pelik kan? I suppose that I am a very patriotic person. Or at least that is what I think of myself. I have to be honest to myself. Saya sangat mudah tersentuh degan video-video atau ceramah-ceramah yang membabitkan perjuangan untuk negara. There was one time in MOZAC, can't remember what event specifically tapi ada tayang video yang ada element of patriotisme time tu. And yeah, I cried. T_T Oh randomly I want to say I LOVE YOU MALAYSIA. Since I don't have any special one for me right now, so I shall concentrate my love on you, Malaysia.

Oh, enough with the introduction. Selepas baca semua idea-idea geniuses of Malaysia tu, I think a need a specific programme for myself gak. Boleh kan? Objective? Simple. For a better Azri. I really think I need to change. My current state is not that bad tapi saya nak lebih lagi. A better me can contribute more for everyone else. So saya kena merancang guidelinesnya...

  1. No more sleep selepas solat Subuh
  2. Mulakan pagi dengan Asma Al Husna
  3. Bacaan Al Quran selepas solat Zohor
  4. Riadah selepas Asar
  5. Bacaan Yaasin selepas Maghrib
  6. Solat sunat Hajat dan Taubat
Kepada sesiapa yang rapat dengan saya mesti tau benda ni not a big deal pun kan? Sebab ini memang rutin harian dekat sekolah dulu. But seriously dekat rumah ni tak termampu nak buat semua ni lagi. Ada je la godaan. I want to see a better me or maybe the previous me? Anyway I don't want excuses anymore, I want results!!!

Man Jadda wa jada wa man zaro'a hasada

Wassalam~
Reactions:

0 comments:

Total Pageviews

Followers

Twitter

Be Likeable!

Fami-Liar's Posts

get this widget here

Writers of Life

Pages

Solat Time

Powered by Blogger.

Petikan Al-Quran

Popular Posts